De fem projekter og vurderingsrapport

Team Cobe hovedvisualisering

Arkitektkonkurrencen for Jernbanebyen blev igangsat i november 2020 og blev gennemført som et parallelopdrag med fem tværfaglige teams. 21. april 2021 blev Team Cobe offentliggjort som vinder af konkurrencen. Se her alle fem projekter og den samlede vurderingsrapport.

De fem tværfaglige teams var ledet af hhv. BIG SLA, Cobe, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og WERK Arkitekter. 

De fem teams har i deres arbejde taget udgangspunkt i konkurrenceprogrammet og grundejernes visioner for Jernbanebyen. Med i grundlaget for konkurrencen var også en lang række forslag og idéer fra interesserede borgere, foreninger etc. som grundejerne modtog i forbindelse med en offentlig idefase i efteråret 2020.

Parallelopdraget blev gennemført som en dialogbaseret proces med opstartsseminar, besigtigelser af konkurrenceområdet og to workshops med deltagelse af de fem teams, samt vurderingsudvalget bestående af repræsentanter for de to grundejere, Københavns Kommune, fagdommere og rådgivere (COWI og Grandville).

Endelig beslutning om valg af vinder er alene truffet af DSB Ejendomsudvikling, Freja Ejendomme og de to fagdommere. De to fagdommere udpeget af Arkitektforeningen er hhv. Flemming Frost, arkitekt MAA og Martin Laursen, arkitekt MAA.

Herunder kan man se alle fem projekter og læse den samlede vurderingsrapport for alle fem deltagende teams.