Jernbanebyen

International pris til boligprojekt i Jernbanebyen

Torsdag vandt boligprojektet ”Living Places”, som Velux Gruppen står bag, den hæderkronede MIPIM Award i kategorien ”Bedste Boligprojekt”.

Velux ønsker med Living Places, at man gentænker, hvordan man bygger i dag samt udfordrer byggebranchen til at skabe løsninger, der gavner både mennesker og planeten. Derfor er bygningerne skabt således, at alt materiale, design og byggeteknik er nøje udvalgt til at reducere den klimamæssige påvirkning og samtidig forbedre sundheden for mennesker.

Konceptet skal vise, det er muligt at opnå et tre gange lavere CO2-forbrug og tre gange så godt indeklima i forhold til et gennemsnitligt, dansk parcelhus.

Projektet er udviklet af arkitekter fra Effekt, Artelia bidrog som rådgivende ingeniører, og Enemærke & Petersen var entreprenører.

Endnu en pris til samlingen

Det er ikke første gang, at Living Places tiltrækker sig opmærksomhed fra internationale aktører. De har allerede vundet flere priser, bl.a. to arkitekturpriser fra American Institute of Architects og innovationsprisen EY’s Sustainability Award for deres fokus på den grønne omstilling og bæredygtighed.

Bygningerne er åbne for offentligheden, så kig forbi Jernbanebyen og se projektet med dine egne øjne. Der er åbent hus hver onsdag fra 11-16 frem til juni 2024.

Grundejerne ønsker Velux et stort tillykke med sejren.