Program for parallelopdrag om byudvikling i Jernbanebyen

Arkitektkonkurrencen for Jernbanebyen blev igangsat ultimo november 2020 og i april 2021 blev det offentliggjort, at et enigt vurderingsudvalg havde udpeget Team Cobe som vinder. Arkitektkonkurrencen blev gennemført som et parallelopdrag med fem tværfaglige teams. Læs her hele konkurrenceprogrammet, som blev udarbejdet af Freja Ejendomme A/S, DSB Ejendomsudvikling A/S og Grandville (CFBO).

Arkitektkonkurrencen for Jernbanebyen blev igangsat ultimo november 2020 og forventes afsluttet i marts 2021. Herefter forventer grundejerne at offentliggøre de fem projekter, inden der arbejdes videre med den endelige helhedsplan.

De fem teams er ledet af hhv. BIG SLA, COBE, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og WERK Arkitekter. 

De fem teams skal tage udgangspunkt i konkurrenceprogrammet og grundejernes visioner for Jernbanebyen. Med i grundlaget for konkurrencen er også en lang række forslag og idéer fra interesserede borgere, foreninger etc. som har benyttet sig af muligheden for at give deres besyv med om udviklingen af Jernbanebyen. Se link nederst.

Arkitektkonkurrencen gennemføres som et parallelopdrag, hvor der ikke nødvendigvis udpeges én vinder, men hvor det er muligt at kombinere gode forslag fra flere teams i den helhedsplan, som skal udarbejdes efter konkurrencen. Bedømmelsen af de fem projekter foretages af et vurderingsudvalg med repræsentanter fra DSB Ejendomsudvikling, Freja Ejendomme, eksterne fagdommere, rådgivere fra Københavns Kommune og grundejernes egne, faglige rådgivere. Arkitektkonkurrencen følges af en interessentfølgegruppe bestående af repræsentanter for bl.a. lokaludvalg og foreninger, som undervejs giver inputs til de fem teams.